Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 19

Nadya van Putten

Dit ben ik
Geboren en getogen op Aruba en in 2001 geëmigreerd naar Nederland om Bestuurskunde te studeren in Rotterdam. De stad waar multicultureel een werkwoord is. De negativiteit rond migranten en de wil om mezelf in te zetten in mijn nieuwe thuisland, dreven mij tot actie. Het GroenLinks gedachtegoed: de positieve toon en de durf om complexe onderwerpen onconventioneel aan te pakken, voelden meteen goed.

Daarom wil ik in de Kamer
Om mij heen zie ik, en voel ik dat de maatschappij verhardt. Deze tendens moet worden tegengegaan. We moeten nú doorpakken, en de successen van de afgelopen jaren verzilveren. Nu, meer dan ooit, is de tijd gekomen om te laten zien dat in dit land iedereen gelijk is. Dat tolerantie niet genoeg is, en dat respect de boventoon moet gaan voeren. Nu, is de kans om de focus te leggen op sociaal-maatschappelijke strategieën en hervormingen voor een duurzame en sociale samenleving. Vanuit de Tweede Kamer zal ik het voortouw nemen om deze doelstellingen te verwezenlijken.

Wat kan en wat wil ik
Als politica ben ik breed inzetbaar, maar ik richt mij vooral op thema’s als,: jongerenbeleid, koninkrijksrelaties, Europese zaken, emancipatie, integratie, en kunst en cultuur. Door mijn studie en de vlieguren in de lokale politiek, ben ik ervaren in het beleidsmatig denken, het lezen van ambtelijke stukken en dossiers, en het destilleren van de rode draad uit een verhaal. Ik kies ervoor om op te staan en de stem van anderen te zijn. Het is tijd om écht te kiezen voor onze toekomst!

Mijn site