Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 6

Liesbeth van Tongeren

(Vlaardingen, 1958) Studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit en Internationaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam tussen 1976 en 1983. Daarna vertrok ze naar Australië waar ze werkte als directeur van organisaties die zich inzetten voor daklozen en vluchtelingen. Ook richtte zij centra op voor mishandelde vrouwen, en voor vreedzame conflictbemiddeling.

Na haar terugkeer naar Nederland werkt Van Tongeren voor de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. Zij was daarna directeur van een vrouwenopvang en van een Sociale Dienst in Purmerend. In 2003 begint Van Tongeren als directeur van Greenpeace. Voor haar werk bij Greenpeace werd ze opgenomen in de ‘Duurzame 100’ van het dagblad Trouw. Van Tongeren heeft verschillende bestuurlijke functies gehad: onder andere bij een theatergroep, een kinderdagverblijf, een Europese lobbyorganisatie, Women on Top en een onderneming in duurzaam vastgoed.

“Democratie is bestuur van het volk door het volk. Het volk vertegenwoordigen is een eer. Ik wil de regering bij de GroenLinkse les houden, initiatieven ontplooien om achterban en burger erbij te betrekken. Juist nu de kans pakken om een groene economie te realiseren. Wegbezuinigen wat we toch al niet wilden. Onze democratie eigentijds maken en ruimte voor vrijheid en verschil houden. Als nieuwkomer in de politiek wil ik een fris en optimistisch geluid laten horen in Den Haag. Ik droom van een Nederland dat je niet in de media vindt. Het is een land waar de hoop regeert. Het is een land met verlangen naar de toekomst. Er gaat veel goed, dat de krant nauwelijks haalt. Dat is echter geen reden om achterover te leunen. Nederland kan nog veel mooier. Groen, sociaal en ontspannen.“

Mijn site