Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 34

Raoul Boucke

Raoul is wereldburger, vrijdenker en overtuigd van duurzame ontwikkeling. Geboren en opgegroeid in groen en zonovergoten Suriname, vertrok hij op z'n 17e naar Nederland voor een studie Chemische Technologie aan de Technische Universiteit van Delft. Raoul besloot, hoewel minder groen en zonovergoten, Nederland tot zijn nieuwe plek te maken. Nederland betekende voor hem vrijheid om te zijn wie hij is en wilde worden. Een land met enorme mogelijkheden.

Zijn carrière begon hij bij het ministerie van VROM om te werken aan milieubeleid en duurzame ontwikkeling. Gefascineerd door het Europese project, en toe aan een nieuwe uitdaging, accepteerde Raoul een baan bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in Brussel als attaché Natuur en Milieu.

Hij is nu sinds 3 jaar diplomaat en onderhandelaar voor Nederland bij de EU over onderwerpen zoals de transformatie naar een duurzame eco-effieciente economie, het vergroenen van Europese belastingstelsels en de duurzame productie van biobrandstoffen.

Raoul combineert wonen en werken in Brussel met wonen in Rotterdam. Wonen in Rotterdam omdat het een van dé smeltkroezen van Nederland is. Werken in Brussel omdat daar voor Nederland de toekomst ligt!

Mijn site