Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 2

Edith Schippers

Edith Schippers is geboren in Utrecht in 1964

Na de middelbare school in Coevorden heeft ze politicologie gestudeerd in Leiden. In het kader van deze studie heeft ze ook een half jaar onderzoek gedaan aan de Jawaharlal Nehru University in New Delhi in India.

Na haar afstuderen heeft ze voor de VVD Tweede Kamerfractie gewerkt op het terrein Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Na ruim twee jaar is ze overgestapt naar de werkgeversvereniging VNO-NCW. Namens VNO-NCW was zij lid van de toenmalige Ziekenfondsraad (het huidige CVZ) en is ze betrokken geweest bij verschillende adviesrapporten van de SER (ziektekostenverzekering, 5e nota Ruimtelijke Ordening).

Sinds juni 2003 is Edith lid van de Tweede Kamer en vanaf maart 2006 vicefractievoorzitter. Edith is woordvoerder geweest op verschillende terreinen, waaronder ziektekostenverzekeringen, curatieve zorg en preventie. Momenteel is zij woordvoerder ontwikkelingssamenwerking en lid van de Tijdelijke Commissie Onderzoek Financieel Stelsel die onderzoek doet naar de oorzaken van de financiële crisis (Commissie De Wit).

Edith Schippers is getrouwd, heeft één dochter en is woonachtig in Baarn.

Mijn site