Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 53

Gerben Karssenberg

Ruim 3 jaar woon ik met Jan in Arnhem, de mooiste stad van Gelderland! Mijn wortels liggen er ook. Al weer 38 jaar geleden ben ik geboren in Borculo. In deze mooie gemeente in de Achterhoek heb ik 18 jaar met veel plezier gewoond.

Daarna was het tijd om de vleugels uit te slaan en ben ik rechten gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Toen ik dat in 1997 succesvol afsloot, mocht ik de arbeidsmarkt op. Ik heb bij de Arbeidsvoorzieningsorganisatie, vakbond CNV Publieke Zaak en de gemeenten Hilversum en Lelystad gewerkt. Nu werk ik als raadsgriffier bij de gemeente Woerden.

Toen Lubbers premier was, werd mijn interesse voor het CDA gewekt. Met name het begrip rentmeesterschap spreekt me zeer aan. Ik werd snel actief in het CDA en het CDJA, zowel landelijk als lokaal.

Na een periode wethouder en later raadslid in Hilversum (2002-2006), ben ik sinds april jl. raadslid in Arnhem. Een geweldig leuke uitdaging. Ik houd ervan met politiek bezig te zijn en echt het verschil te kunnen maken. Samen met mijn twee fractiegenoten gaan we ons best doen voor de Arnhemmers.

In de Tweede Kamer wil ik graag werken voor een sterk Gelderland. In deze tijden van crisis moeten we allemaal net een stapje meer doen om Nederland weer sterk en gezond te krijgen.

Mijn site