Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 50

Marijn Noordam - ter Maat

Ik ben geboren op 5 oktober 1977. Toen ik 18 maanden oud was ben ik met mijn ouders verhuisd naar Loyapat in Kenia, waar mijn vader aan de slag ging als landbouwdeskundige namens de Gereformeerde Zendingsbond.

Tot mijn veertiende levensjaar heb ik in Kenia gewoond. Mijn lagere schooltijd bestond uit "home schooling" door mijn moeder in combinatie met onderwijs op een lokale lagere school. Mijn middelbare schooltijd begon ik op de Rift Valley Academy, een kostschool voor Amerikaanse missionarissen, en heb ik afgesloten op het Groevebeek College in Ermelo.

Geïnspireerd door mijn ervaringen in Kenia ben ik vervolgens Ontwikkelingseconomie gaan sturen aan de Universiteit van Wageningen. Hier heb ik mij met name verdiept in economische ontwikkeling in conflictsituaties.

Direct na mijn afstuderen ben ik in Washington, DC gaan werken. Ik werkte daar als consultant bij de Wereldbank. Daarna werd ik aangenomen bij de Food and Agricultural Organisation (FAO) van de VN om in Zuid Soedan en Kenia te werken als "assistant emergency coördinator" voor het Zuid Soedan programma van de FAO.

In 2005 ben ik begonnen als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na in eerste instantie gewerkt te hebben op de afdeling "Vredesopbouw en Goed Bestuur" ben ik in 2007 gevraagd te solliciteren naar de functie van Particulier Secretaris van de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking.

Mijn site