Terug naar kaart - Terug naar kandidaten

nr. 18

Coskun Çörüz

Ik heb mij de afgelopen jaren voor het CDA in de Tweede Kamer ingezet om Nederland veiliger te maken. Nederland is al een stuk veiliger geworden maar we zijn er nog niet. Extra inzet is nodig om overlastgevers en criminelen die het voor ondernemers, ouderen en burgers in het algemeen verpesten, te stoppen en aan te pakken. Ik wil me daar in de nieuwe Kamerperiode weer voor inzetten. Naast stevig aanpakken ben ik ook voor preventie.

Sinds 2001 ben ik Kamerlid voor het CDA. Ik zette mij in voor wetgeving ter bestrijding van voetbalvandalisme en ernstige overlast, bestrijding geweld/agressie tegen agenten, meer blauw op straat, aanpakken 12-minners die al met de politie in aanraking zijn, uitbreiden supersnelrecht, uitbreiden van cameratoezicht, capuchonverbod, oprichting van internationaal anti-terrorisme instituut, het verbeteren van de pleegzorg en het bestrijden van kinderontvoering.

Ik wil een brug slaan tussen mensen van verschillende etnische afkomst. Met mensen tegen elkaar opzetten, bereiken we niks. Wat niet goed is moeten we durven benoemen en de binding met goedwillenden moeten we niet verliezen.